12.10.2011. Juče ispred Vlade Republike Srbije protestvovali radnici Instituta za javno zdravlje Kragujevca

Zoran Stanković ministar zdravlja juče je primio predstavnike Štrajkačkog odbora Instituta za javno zdravlje Kragujevac. U razgovoru ministar im je obećao da će učiniti sve da se pitanje smene direktora dr Dragoljuba Đokića , pokrene na sutrašnjoj sednici Vlade Srbije. Verujemo obećanjima ministra, rekla je u ime kolektiva dr Dragana Ivanović predsednica Štrajkačkog odbora, i istakla da očekuje smenu direktora Đokića na sednici Vlade u četvrtak 13.10.2011.god.
U slučaju da na sutrašnjoj sednici Vlade ne dođe do smene direktora, ministar je obećao da će u sledeći utorak 18.10.2011.godine, primiti predstavnike Štrajkačkog odbora i informisti ih o narednim koracima u cilju razrešenja krize u Institutu.
Valja istaći da će sutra 13.10.2011.god. jedna delegacija štrajkača obići gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, i informisti ga o toku razgovora sa resornim ministrom, uz napomenu da će štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada trajati do ispunjenja zahteva, istakla je dr Dragana Ivanović predsednik ove Sindikalne organizacije.