19.10.2011. Noćas oko ponoći ministar zdravlja Zoran Stanković iznenada obišao štrajkače Instituta za javno zdravlje Kragujevac

Nakon jučerašnjih razgovora pretstavnika Štrajkačkog odbora sa ministrom zdravlja Zoranom Stankovićem, štrajkači nezadovoljni njegovim stavom za razrešenje krize u Institutu za javno zdravlje Kragujevac, radikalizovali protest. Naime, time što im je rekao da nije siguran da li će na prvoj narednoj, ili onoj sledećoj sednici Vlade doći do razrešenja direktora dr Dragoljuba Đokića, štrajkači su odlučili da zaključaju sve ulaze u Institut i zabrane ulaz direktoru.
O ovoj odluci predsednica Štrajkačkog odbora dr Dragana Ivanović odmah je obavestila i nadležnog Ministra. Nakon toga Ministar se ne najavljen noćas oko ponoći pojavio u Institutu.
U iskrenom i veoma emotivnom razgovoru koji je vodio sa radnicima Instituta, ministar je stekao uverenje da su štrajkači odlučni u nameri da istraju do kraja, kako bi i na taj način primorali Vladu da konačno donese Odluku o razrešesnju dosadašnjeg direktoraa. Istovremeno, posle silnih neprijatnih scena koje su izazvale doktorke koje podržavaju dr Dragoljuba Đokića, ministar je obavio i razgovor sa direktorom Instituta.
Posle svih objavljenih razgovora Ministar je izjavio da se nada da će sutra 20.10.2011.godine, na sednici Vlade da se donese KONAČNO PRAVO REŠENJE OVOG PROBLEMA, rekla nam je dr Dragana Ivanović, predsednica ove Sindikalne organizacije.