31.10.2011. Očekuje se da će Vlada na prvoj narednoj sednici doneti odluku za razrešenje krize u Institutu za javno zdravlje Kragujevac

Ivica Tončev savetnik prvog potpredsednika Vlade i ministra policije Ivice Dačića, posetio je štrajkače 29.10.2011.god. i tom prilikom izjavio kako nam je rekila predsednica Štrajkačkog odbora dr Dragana Ivanović, da je došao da razreši krizu u Institutu za javno zdravlje Kragujevac, koja već dugo traje.
Tom prilikom je obavio razgovore sa obe strane – i sa štrajkačima i sa direktorom dr Dragoljubom Đokićem.
Posle dudgog i kako je izjavio napornog razgovora sa direktorom, Tončev je obavestio štrajkače da će Vlada na prvoj narednoj sednici (četvrtak 3.11.2011.god.) razrešiti dužnosti dosadašnjeg direktora dr Dragaoljuba Đokića.
Istovremeno dr Dragoljub Đokić je izjavio da ne podnosi ostavku, već da odlazi na drugo radno mesto na koje će ga postaviti Vlada.
Na taj način zahtev štrajkača za razrešenje direktora faktički je ispunjen, te se štrajk zamrzava do konačne odluke Vlade, rekla je dr Dragana Ivanović.
Zaposleni i Sindikat ove javne ustanove uputili su dopis ministru zdravlja od koga očekuju da shodno svojim ovlašćenjima pokrene postupak imenovanja novog VD direktora Instituta za javno zdravlje Kraguejvac.
Institut nastavlja da radi normalno kao i pre štrajka, primanjem svih pacijenata i obavljanjem svih analiza i poslova iz domena rada ove zdravstvene ustanove, naglasila je dr Dragana Ivanović, predsednica ove Sindikalne organizacije.