24.10.2011. Apsolutna podrška Okružnog odbora zdravstva, nastojanjima štrajkača Institituta za javno zdravlje Kragujevac da istraju u svojim zahtevima

Na današnjoj konferenciji za novinare Dragana Jovanović predsednica Okružnog odbora zdravstva dala je apsolutnu podršku štrajkačima da istraju u svojim zahtevima, pohvalivši pri tom održavanje minimuma procesa rada, istovremeno apelujući na Vladu da konačno razreši ovu agoniju u kojoj se našao Institut za javno zdravlje Kragujevac, pre svega imajući u vidu posledice koje takvo stanje može da izazove kod naših sugrađana, a zarad njihovih zdravstvenih potreba.

Pozvala je istovremeno ispred Okružnog odbora zdravstva sve zdravstvene radnike okruga i građane da im se pridruže na sutrašnjem protestu ispred Vlade Republike Srbije. Razlog održavanja protesta leži u činjenici da je Vlada stavila van snage Izmene i dopune Zakona o platama i predložila UREDBU O KAPITACIJI koja bi mogla da ima kako je naglasila pogubno dejstvo, kako na pacijente tako i na zdravstveno osoblje. Tom uredbom stvara se mogućnost drastičnog umanjenja zarada zaposlenih u zdravstvu, tako da će na sutrašnjem protestu zdravstveni radnici zahtevati stavljanje van snage te uredbe, i tražiti potpisivanje i dosledno sprovođenje Kolektivnog ugovora.
Istovremeno je i Rajko Dimitrijević ispred Okružnog odbora zdravstva iskazao divljenje prema jedinstvu i odlučnosti štrajkača poručujući im da imaju punu podršku zdravstvenih radnika okruga da istraju do kraja u svojim zahtevima .
Želimo da odbranimo naš i Vaš Institut. Dosta je bilo pljačkanja. Molimo da imate razumevanja za nas i da nas podržite da opstanemo. Do tada primamo svakog kome je analiza preko potrebna. NAMA JE VAŠE ZDRAVLJE UVEK BILO I OSTAĆE NAJVEĆA BRIGA, poručila je dr Dragana Ivanović, predsednica Štrajkačkog odbora, pri tom potsećajući da su štrajkači uprkos fizičkoj i psihičkoj iscrpljenosti i bez zarada poslenjih mesec dana, odlučni u nameri da istraju do kraja, kako bi Vlada konačno donela odluku o razrešenju direktora dr Dragoljuba Đokića, što je i krunski zahtev zaposlenih.