07.10.2011. Upravni odbor Instituta za javno zdravlje Kragujevac doneo zaključak za razrešenje direktora

                Juče je Upravni odbor Instituta za javno zdravlje Kragujevac, na svojoj sednici doneo zaključak kojim se Ministarstvu zdravlja zbog nastale situacije u ovoj naučnoj ustanovi od regionalnog značaja predlaže RAZREŠENJE direktora prof. dr. Dragoljuba Đokića. U sindikatu Instituta očekuju da će Ministarstvo predložiti Vladi razrešenje direktora. U želji da ovaj Zaključak Upravnog odbora dobije hitni epilog na Vladi, u smislu razrešenja direktora, zaposleni u Institutu su danas obavili još jedan razgovor sa gradonačelnikom.
                Nakon upoznavalja gradonačelnika sa Zaključkom Upravnog odbora i iznošenjem njihovih očekivanja, čelni čovek lokalne samouprave je radnicima obećao da će obaviti razgovore sa prdstavnicima resornog Ministerstva, kako bi se nastala kriza u njihovom kolektivu što hitnije razrešila.
                U slučaju da do ponedenjka 10. 10. 2011god. ne dobiju očekivani odgovor od nadležnih organa vlasti, ranici Instituta su odlučili da u utorak 11.10.2011god.otputuju u Beograd i protestvuju ispred Vlade Republike Srbije i na taj način pokušaju da ostvare svoje zahteve i smenu direktora, rekla je dr. Dragana Ivanović, predsednik ove sindikalne organizacije.