Informacija za novinare

Delegacija Sindikata Odbrambene industrije Srbije, posetila je 14 I 15. Jula 2008 godine, dva preduzeca u Republici Bosni I Hercegovini, GINEX- Gorazde(ranije POBEDA) I IGMAN –Konjic, gde su se susreli sa Prdsednicima sindikta I direktorima ovih fabrika. Cilj ove inicijalne posete,  bio je razmena iskustava , zajednicko delovanje I uticanje na buducnost odbrambene industrije na ovim prostorima u sklopu vec postajece globalizacije ove vrste industrije, kao I  da i se uspostavi  mreza sa svim bivsim Jugoslovenskim republikama.
Zajednicki je analizirano stanje u odbrambenoj industriji ove dve drzave I zakljuceno je da su stanje I problemi u njima veoma slicni. Posebno je razgovarano o buducnosti ove vrste industrije sa aspekta zaposlenih u njoj. Konstatovano je da je potrebno da se ova saradnja nastavi, posebno na nivou sindikta, posto ona na nivou rukovodstava vec postoji I da je samo treba prosiriti. Dogovorena je I uzvratna poseta delegacije Sindikata odbrambene industrije BiH, koja ce uskoro sa rukovodstvima ovih fabrika, posetiti fabrike Odbrambene industrije Srbije.
Sindikat Odbrambene Industrje Srbje, radice u buducnosti na uspostavljnju I povezivanju sindikata odbrambene industrije u bivsim Jugoslovenskim republikama.

Beograd,16.07.2008 god.

 Sindikat metalaca Srbije

Komisija za namensku industriju