08.11.2010. Priprema se protest Oružara

Zato što zaposlenima u preduzeću Zastava oružje nisu isplaćene zarde, Sindikalna organizacija ovog preduzeća donela je odluku da započne protestne aktivnosti. Protest će otpočeti  u cetvrtak, 11.11.2010. godine  odlaskom svih zaposlenih u Beograd ispred zgrade preduzeća Jugoinport SDPR . Nakon protesta, većina radnika će se vratiti u Kragujevac, dok će jedan broj zaposlenih ostati ispred ove zgrade do ispunjenja zahteva.
Zahtevi sindikalne organizacije su da se pronađe način za vraćanje duga fabrici Zastava oružje  koji je veći od 50 miliona dolara, kao i da Jugoinport SDPR plati fabrici Zastava oružje robu koju je naručio, a nije preuzeo, zbog čega su zaposleni u ovoj fabrici ostali bez svojih zarada.
Na ovaj način sindikalna organizacija Zastava oružje želi i da ukaže i na neodrživo stanje u odbrambenoj industriji, jer je tržište naoružanja u svetu nepredvidivo, a oružje je pre svega politička roba i zbog toga nastaju periodi kada fabrika nema dovoljnu uposlenost. Takođe i režim dozvola za izvoz uz česte zabrane izvoza u pojedine regione, često destabilizuje rad Fabrike. Zato ova sindikalna organizacija traži da se nađu sistemska rešenja za ove probleme koji nastaju bez odgovornosti zaposlenih. Očekuje se da i zaposleni u drugim fabrikama odmbrambene industrije podrže ovaj protest radnika Zastava oružje.