03.12.2009. Najavljen protest radnika ” Ratko Mitrović ” DOO Kragujevac ispred objekta ” Roda centar ” za 07.12.2009.

Zbog ne naplaćenih enormnih dugovanja od svojih poverilaca za izvršene radove, vlasnik preduzeća „Ratko Mitrović“ doo Kragujevac nije u mogućnosti da izmiri zaostale zarade za 4 meseca, i ostala dugovanja radnicima.
U slučaju da se ne realizuje naplata od poverilaca, i ne izmire dugovanja radnicima do 4.12.2009. god. radnici će stupiti u generalni štrajk 7.12.2009. god. sa početkom u 7 časova, u proizvodnom pogonu preduzeća „Ratko Mitrović“ DOO Kragujevac u Industrijskoj zoni.
Štrajkački zahtevi su:
– Da se izmire sva zaostala potraživanja prema radnicima (plate i jubilarne nagrade)
Istovremeno, zbog ogromnog nezadovoljstva radnika „Ratko Mitrović“DOO Kragujevac i „Neimar“ prema poveriocu koji ne izmiruje svoja dugovanja za izvršene radove, Štrajkački odbor će 7.12.2009. god. organizovati javni protest ispred objekta „Roda centar“. Naime, nakon okupljanja u 7 časova u proizvodnom pogonu preduzeća „Ratko Mitrović“ DOO Kragujevac, u Industrijskoj zoni radnici će krenuti put objekta „Roda centar“ i tu javno izneti razloge svog nezadovoljstva prema naručiocu posla na objektu „Roda centar“ koji su radnici uspešno i u roku obavili, ali još uvek ne mogu da naplate svoj rad.