01.12.2009. Konferencija za novinare Filip Kljajić

Na današnjoj Konferenciji za novinare održanoj 1.12.2009. god. u Domu sindikata, kojoj je osim predsednika SSS Kragujevca, Jugoslava Ristića, sindikalnog rukovodstva „Filip Kljajić“ Industri, prisustvovalo i preko stotinak bivših i sadašnjih radnika ovog preduzeća.
Konferencija je posvećena bivšim i sadašnjim radnicima nekadašnjeg preduzeća „Filip Kljajić“koji zbog neuplaćenih doprinosa, i ako su ispunili uslove, ne mogu da odu u penziju i ostvare druga prava kod Nacionalne službe za zapošljavanje.

Nakon iscrpne rasprave i novinarskih pitanja konstatovano je:
– Za 1830 radnika duguju se zaostale zarade
– Za 860 radnika nužno je obezbediti sredstva za povezivanje radnog staža
– Oko 50 radnika ne može da ostvari pravo na penziju i ako su ispunili sve uslove zato što poslodavac nije uplaćivao doprinose Fond PIO
– Da je novac od prodaje – privatizacije preduzeća potrošen, gubi mu se trag
– Obećanje Ministra za rad i socijalnu politiku Rasima Ljajića, da će se po pilot projektu obezbediti sredstva za povezivanje radnog staža, radnicima „Filip Kljajić“ Industri nije ispoštovano

Ukoliko se u toku naredne nedelje ne dobiju pouzdane informacije od nadležnih organa o uplati sredstava radnicima „Filip Kljajić“ Industri za PIO , uslediće blokada rada poslovnice Fonda PIO u Kragujevcu.