27.12.2016. Savez samostalnih sindikata Kragujevca uklјučen u rad Socijalno-ekonomskog saveta Grada

Skoro 12 godina je prošlo od početka rada Socijalno-ekonomskog saveta grada Kragujevca, koji je nastao tako što je grad Kragujevac zaklјučio Sporazum o formiranju ovog Saveta, sa Savezom samostalnih sindikata Kragujevca.
Od tada, Grad nije uputio poziv Savezu samostalnih sindikata Kragujevca da delegira svoje predstavnike, što je zakonska obaveza, već su predstavnici Sindikata birani na nezakonit način.
Kako je iz Gradske uprave, nedavno, upućen poziv svim sindikatima koji deluju na teritoriji Grada, da dostave potvrdu o reprezentativnosti i time dokažu svoje pravo da učestvuju u radu Saveta, to su pored Saveza samostalnih sindikata Kragujevca učinili i sindikati, UGS „Nezavisnost“ i „Sloga“.
Na sednici Socijalno-ekonomskog saveta, utvrđeno je da je Savez samostalnih sindikata Kragujevca jedini dostavio Potvrdu o reprezentativnosti za grad Kragujevac, čime je postao jedini zastupnik Sindikata u Savetu.
Savet nije prihvatio Potvrdu o reprezentativnosti koju je dostavio sindikat UGS „Nezavisnost“, jer se ona odnosi na reprezentativnost u Republici Srbiji, dok je sindikat „Sloga“ dostavio potvrdu o reprezentativnosti u zdravstvu za grad Kragujevac, čime takođe nije ispunjen zakonski uslov o reprezentativnosti.
Savet je odlučio, da će ubuduće interese Sindikata u Socijalno-ekonomskom savetu zastupati: Jugoslav Ristić, predsednik SSSK, Sandra Radosavlјević, predsednica  sindikata u Gradskoj upravi Kragujevac i Dragan Ilić, predsednik Sindikalne organizacije „Zastava Oružje“.
Na predlog Jugoslava Ristića, predsednika SSSK, Savet je prihvatio inicijativu da sednicama prisustvuju,  daju predloge i predstavnici Sindikata UGS „Nezavisnost“ i „Sloga“, bez prava odlučivanja.