Održan Okrugli sto na temu „Radna prava su ljudska prava“

U organizaciji „Roma centra“ i Saveza samostalnih sindikata Kragujevca, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava 10. decembra, održan je Okrugli sto sa temom „Radna prava su ljudska prava“. U radu okruglog stola pored predstavnika sindikalnih organizacija iz Kragujevca i predstavnika romskih organizacija učestvovali su predstavnik Nacionalne službe za zapošljavanje, predstavnik Socijalno-ekonomskog saveta grada Kragujevca Branko Veljović i član Gradskog veća zadužen za privredu Radomir Erić.
Na Okruglom stolu je postignuta visoka saglasnost učesnika u potrebi poboljšanja položaja ljudi koji žive od svog rada uvažavajući odnose u savremenom svetu. Razmotreno je i niz praktičnih rešenja koja mogu da dovedu do zajedničkog cilja.
Poseban akcenat stavljen je na položaj romske nacionalne manjine. Na inicijativu sekretara SSSK, Branka Petrašinovića uz saglasnost predstavnika Gradskog veća, pokušaće da se pronađe rešenje za status radnika romske nacionalnosti zaposlenih na odloženo vreme u JKP „Čistoća“