29.12.2010. Radikalizovan protest radnika „Zastave“ Protest se nastavlja u Zgradi Skupštine grada

Više stotina radnika „Zastave“ na današnjoj trećoj po redu javnoj sednici Samostalnog sindikata na platou ispred Skupštine grada nije prihvatilo predloge Socijalnog programajuče ponuđenog u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja pretstavnicima Samostalnog sindikata, koje im je saopštio predsednik Sindikata „Zastave“ Zoran Mihajlović.
Socijalni program za zaposlene koji postaju tehnološki višak nudi: 20 hiljada dinara mesečne nadoknade naredne dve godine sa plaćenim porezima i doprinosima, istovremeno nudeći svima 300 Eura po godini staža, i preuzimanje troškova prekvalifikacije od Nacionalne službe zapošljavanja u tom periodu, pri čemu bi zastavini radnici imali prioritet u naknadnom zapošljavanju u FAS-u i njegovim kooperantima.
Nakon javnog izjašnjavanja o ponuđenim predlozima za rešenje nastale situacije, radnici su jednoglasno odbili predlog Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, i ako ih je predsednik Sindikata „Zastave“ Zoran Mihajlovićš upozorio da ako ne prihvate ponuđenu opciju, mogu ostati i bez toga.
Listom svi radnici su zahtevali samo svoj posao, uprkos upozorenja šta im se može dogoditi ako odbiju predloge iz Socijalnog programa.
Zato je usled prethodnog dogovora, da u slučaju ne prihvatanja ponuđenih rešanja od resornog ministarstva odlučeno da se protest radikalizuje i nastavi u prostoru Skupštine grada, čime je iskazano jedinstvo članstva i rukovodstva Samostalnog sindikata „Zastave.