28.12.2010. Protest radnika „Zastave“, ispred Skupštine grada – Hoćemo posao !

Danas na platou ispred Skupštine grada okupilo se nešto preko hiljadu radnika „Zastave“ protestvujući protiv Odluke da će preko 800 radnika Zastave ostati bez posla, jer nisu bili uspešni na testovima za rad u kompaniji „Fiat automobili Srbija“, i najave ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića da će radnici koji u Zastavi čekaju da dobiju posao od „Fiata“ ili njegovih kooperanata definitivno ostati bez radnog mesta.
I na današnjem skupu zamenik predsednika Sindikata „Zastave“ Zoran Marković, je ponovio da su radnici izigrani od čelnika države za sve ono što su dogovorili i potpisali, i da je prosto neverovatno da u ovom trenutku važi samo reč jednog čoveka, aludirajući na ministra Mlađana Dinkića, tako da je sudbina radnika u njegovim rukama.
Poručujemo da nećemo odustati od naših zahteva, da radimo i da od rada izdržavamo naše porodice. Poruka koja je došla od ministra ekonomije i regionalnog razvoja sve nas jako plaši, i istovremeno na taj način dovodi u sumnju čitav proekat sa „Fiatom“. Danas bi trebalo, rekao je on, da predsednik Sindikata Zastave Zoran Mihajlović, obavi razgovore u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja u potrazi za rešenjem ovog problema. Nadamo se da će razum prevladati i da će se  naći najadekvatnije rešenje za sve nas. 
U slučaju da se ne pronađe rešenje ovog problema Zoran Marković zamenik predsednika Sindikata „Zastave“ uputio je poruku lokalnim i državnim čelnicima da će se protest radikalizovati … istovremeno pozivajući radnike da se i sutra okupe i protestvuju ispred Zgrade Skupštine grada.