17.12.2009. Deseta noć na pruzi

Radnici preduzeća GIK 1. Maj proveli su i 10 noć na pruzi, u izuzetno surovim uslovima i hladnoj noći. Poslovodstvo, odnosno vlasnik ovog kombinata i dalje se oglušuje o zahteve radnika koji traže isplatu zarada i uplatu doprinosa za radni staž. Ipak postoji nada da će problem biti rešen, jer pregovori nisu potpuno zamrli i u njima posreduje Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja. Očigledno je da bez pritiska koji se vrši iz ovog ministarstva, vlasnik se ne bi obazirao na zahteve radnike.
Podsećamo da je navodno juče, većinski vlasnik ovog preduzeća, Milomir Joksimović prodao kombinat Dunav grupi. Na taj način, navodno, je promenjen onaj ko pregovara sa radnicima. Prema našim saznanjima Milomir Joksimović je u Upravnom odboru Dunav grupe.
Sve ovo ukazuje na potrebu sistemskog uređenja problema ovakvih privatizacija koje nisu opravdale svrhu, već su poslužile za bogaćenje pojedinaca, jer se na ovaj način podriva ekonomski sistem zemlje i hiljade porodica ostavlja bez egzistencije, što dalje povećava socijalni jaz.