28.11.2012. Radnici TP Srbija pred otkazom

Kako je kompanija Deleze Srbija obavestila zaposlene u TP Srbija, čiji je Deleze većinski vlasnik, kompanija Deleze je odlučila da zatvori preduzeće  TP Srbija i otpusti 102 od 104 radnika. Ponuđena je otpremnina za radnike u visini minimalne zakonske otpremnine.
Radnici TP Srbija su uputili zahteve kompaniji Deleze, da im se isplate otpremnine u visini 300 Eura po godini radnog staža i isplate  zaostala dugovanja prema radnicima.
Ukoliko ovi zahtevi ne budu usvojeni od kompanije Deleze, radnici će tražiti od nadležnih državnih organa, kao i od policije da se preispita privatizacija preduzeća TP Srbija.
Ovo preduzeće kupilo je privatno lice, da bi se ono na volšeban način našlo u sastavu Delta Maxi-ja, kako ističu radnici, a potom u sastavu Delezea. Prema tvrdnjama radnika, prodavnice koje su bile najvrednija imovina, postepeno su prelazile u ruke    Delta Maxi-ja, radnici su premeštani i otpuštani, akcionarima se smanjivao broj akcija, i mnogo toga što radnici smatraju da treba preispitati u „poslovanju“ TP Srbija.
Radnici izražavaju spremnost za radikalne oblike borbe za svoja prava.