25.12.2008. Razgovori sindikata i poslovodstva preduzeća “Proizvodnja 22”

SSS Kragujevca koji je predstavljao Predsednik Jugoslav Ristić i advokat MIlanka Stevović, zajedno sa UGS Nezavisnost i predsednicima sindikalnih organizacija koje deluju u ovom preduzeću, vodili su razgovore sa direktorom ovog preduzeća, Draganom Spasojevićem. Kako je poslovodstvo najavilo da će sprovesti socijalni program, čijom realizacijom će 213 zaposlenih ostati bez posla, a samo 6 zaposlenih će ostati na svojim radnim mestima, sindikat je zatražio povoljnije uslove za zaposlene. U razgovorima je istaknuto, da je ova privatizacija, primer društveno neodgovorne privatizacije, jer kao posledicu ima da je od 800 zaposlenih u trenutku privatizacije ostalo samo 6 zaposlenih, i da privatizacija nije postigla svoj osnovni cilj, održiv privredni subjekt u kome radnici svojim radom zarađuju sebi za život. Takođe je istaknuto i da je ovo primer, gde su zaposleni pokazali potpunu lojalnost prema novom vlasniku ali da su kao rezultat  imali da su svi ostali bez posla. Očekuje se da se razgovori nastave.