17.02.2009. INFORMACIJA ZA MEDIJE

                Zaposlenima u preduzeću „Tehnika Tankosić“, nisu isplaćene zarade kako je dogovoreno sa novim vlasnikom ovog preduzeća, uz posredovanje Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i prema javno potpisanom Sporazumu u Skupštini grada Kragujevca.
                Ovaj deo preduzeća Filipa Kljajića, do privatizacije, redovno je primao zarade od sopstveneih prihoda. Novi vlasnik je prodao skoro  polovinu mašina i opreme koje je fabrika posedovala u trenutku privatizacije.
                Kako bi zaštitili egzistenciju 130 kragujevačkih porodica, zaposleni u ovoj fabrici su odlučili, da od sutra 18.02.2009. god. obnove blokadu fabričke kapije i ometanje poslovanja zakupaca, do raskidanja ovog kupoprodajnog ugovora.

                                                      Sindikalna organizacija
                                                    samostalnog sindikata „Tehnika Tankosić“
                                                       Predsednik

                                                                                                     Ivan Savić

Kragujevac
Dana: 17.02.2009.god.

MINISTARSTVO EKONOMIJE
I REGIONALNOG RAZVOJA
Državni sekretar Nebojša Ćirić

                Poštovani g-dine Ćiriću,

                Javno potpisan Sporazum u Skupštini grada Kragujevca, između sindikata i poslovodstva preduzeća „Tehnika Tankosić“, uz Vaše prethodno posredovanje, nije realizovan, jer nisu isplaćene zarade zaposlenima u visini i u terminu kako su sami vlasnici predložili.
                Molimo Vas da hitno pokrenete postupak raskidanja, ovog kupoprodajnog ugovora, što je takođe bio deo postignute saglasnosti na sastanku sa Vama.
                Zaposleni u ovom preduzeću, prinuđeni su da od sutra 18.02.2009. god. nastave aktivnosti koje će u javnosti ukazati na neodrživost stanja u kome se preduzeće nalazi.