Zlostavljanje građana od strane vlasti….

Zlostavljanje građana od strane vlasti, koje se odigrava svakog radnog dana sa zadnje strane zgrade Skupštine grada, najbolje svedoči  o stepenu demokratičnosti društva u kome živimo. Redove izvan zgrade, za dobijanje osnovnog dokumenta lične karte, i u najgorim meteorološkim uslovima znatno pre početka radnog vremena nadležnih predstavlja svojevrsni teror nadležnih nad svojim građanima.
Verujemo da su ovi redovi rezervisani samo za “običan narod”, jer i pored višednevnog posmatranja nismo uočili nikoga iz struktura vlasti. Zbog onih koji o ovome odlučuju dajemo izvod iz knjige uglednog sociologa Milana Nikolića:

“svi izabrani političari i svi postavljeni službenici države treba da služe gra|anima, tj. Služe opštem interesu tokom svog mandata. U tom smislu i državna uprava mora biti tako ustrojena da bude što prijateljskija prema građanima i da što efikasnije i brže obavlja poslove zbog kojih građani dolaze pred službene šaltere “ „ Najvažnije je da se ovim reformama državne administracije građanin ubedi da je državna uprava njegova jer je on, kao poreski platiša, izdržava i da ona postoji da njegov život učini lakšim i sigurnijim tako što će delovati po jasnim i poštenim pravilima i sa temeljnom namerom da građanima štedi napor, vreme i živce i omogući bolji život. Ako se taj cilj postigne građani će državi uzvratiti većim poštovanjem, a demokratiju prihvatiti svim srcem“.

Kragujevac 18.06.2008 godine.

Savez samostalnih sindikata Kragujevca

Potpredsednik

Jugoslav Ristić